Lloyd KWPN ingeschreven met 79,5 punten

In het KWPN voorjaarsonderzoek was de driejarige Lloyd (Governor x Charmeur x Flemmingh) één van de meest besproken dressuurhengsten. De stoere bruine van familie Korbeld en Adelinde werd ingeschreven met 79,5 punten. 

De door Berlinde Middelbrink en Jeroen Hendriks gefokte Lloyd (Governor x Charmeur) was één van de opvallende hengsten op de KWPN Hengstenkeuring en overtuigde met drie goede gangen en een stoer hengstenmodel. Bij het aanleveren in Ermelo lag zijn naam op ieders lippen. De KWPN hengstenkeuringscommissie schreef hem in met een 8,5 voor de stap, een 7,5 voor de draf, een 8 voor de galop, een 7,5 voor de souplesse, een 8 voor de houding & balans, een 8 voor de rijdbaarheid & bewerkbaarheid en een 8 voor de aanleg als dressuurpaard. 

Veel aanleg 

In het rapport van Lloyd wordt hij omschreven als 'een dressuurpaard met veel aanleg die zijn ruiter een goed gevoel geeft'. Volgens de hengstenkeuringscommissie kan hij werklust toevoegen en de stap verbeteren. 

Mooi moederrapport en goede stam

Genetisch gezien heeft Lloyd nog meer toe te voegen. Zijn moeder, de elitemerrie Hynola M, krijgt een mooie rapportage mee en de stam waaruit Lloyd komt is een sterke. "Uit deze merrielijn komen naast keuringspaarden, zowel goed presterende dressuur- als springpaarden. De elite preferente grootmoeder Cynola M (v.Flemmingh) werd preferent op haar volgende nafok: Gynola M ster (v.Rousseau), de reeds genoemde Hynola M en 2e bezichtigingshengst Look at Me M (v.Dream Boy). Overgrootmoeder Cynodor bracht het indrukwekkende aantal van 19 veulens waarvan er niet minder dan 9 in de sport zijn uitgebracht op minimaal Z niveau. Daarvan springen de volgende paarden het meest in het oog: keur prestatiemerrie Hinola (v.Voltaire) – Z2 dressuur en Z springen, sterruin Libi’do B –  Lichte Tour, Ferro-dochter Unola – Grand Prix springen met Xiakejia Wopa (CHN), Zinola ster en sport- (dr) van Tenerife VDL – ZZ Zwaar gestart, Dynola M elite sport-(dres) van Johnson – ZZ Licht. Cynodor is de halfzus van de goedgekeurde KWPN hengst Winchester (v.Pele). Uit de moederlijn komt tevens het internationale Grand Prix springpaard Porland (v.Corland) met Francisco Rodriquez Ronderos (ESP)", schrijft het KWPN. 

Gehele rapport

Alles 

Kort samengevat heeft Lloyd alles, ook de reden dat Adelinde mede-eigenaar werd van de bruine hengst. "Ik vind Lloyd echt te gek", zei Adelinde eerder over de hengst. "Ik was er al weg van op stand, aan de hand en los in de kooi. Hij heeft zoveel uitstraling en combineert dat met drie super gangen. Toen Lloyd hier in training kwam en ik erop gezeten had, was het gevoel ook megagaaf! Dus ben super blij dat ik ook deze hengst samen met Gerard Korbeld in eigendom mag hebben."

Nu beschikbaar

Lloyd is per direct beschikbaar bij Aris van Manen voor het dekgeld van 850,00 euro.