Governor wint VHO Trofee op KWPN Hengstenkeuring

Na al een goed optreden op Jumping Amsterdam met twee overwinningen in de Lichte Tour-rubrieken, was het op de hengstenkeuring in Den Bosch opnieuw raak. Governorwon onder Adelinde met overmacht de VHO Trofee, de rubriek voor oudere hengsten die in de Lichte- of Zware Tour uitkomen.

De proeven werden muzikaal live begeleidt door Joost Peters. De beoordeling kwam tot stand door een combinatie van het juryoordeel van Mariëtte Sanders en de bevindingen van het publiek, waarbij de scores beide voor vijftig procent meetelden. Met veel souplesse en ruimte in de bewegingen marcheerde Gerard Korbelds Governor door de baan en imponeerde daarmee zowel de jury als het publiek. “Het was in één woord geweldig”, verzuchtte Sanders na afloop, die het optreden van de hengst met een 9,5 beoordeelde. Met de beoordeling van het publiek erbij kwam het eindcijfer op een 8,9 uit.

'Er is niets wat hij niet kan'

"Het is echt een geweldig paard zonder minpunten", zegt Adelinde over de zwarte Totilas-hengst uit de volle zus van Parzival. "Het is het totaalplaatje dat hem zo speciaal maakt. Er is eigenlijk niets wat hij niet kan. Daarnaast heeft hij topkarakter, drie goede basisgangen en natuurlijk een topafstamming." Adelinde heeft zin in de toekomst: "We richten ons nu eerst op het NK Lichte Tour en dan maken we ons op voor het buitenseizoen. Misschien dat ik hem dan ook internationaal ga starten. Spelenderwijs nemen we in de training soms al wat oefeningen uit de Zware Tour mee en ook dat pakt hij heel makkelijk op."

Fleau de Baian en Kayne maken indruk bij presentatie nieuwe jaargang

Adelinde nam ook de volle broer van Parzival, Fleau de Baian (Jazz x Ulft) en de vierjarige Kayne (Governor x Rousseau) mee naar Den Bosch voor de presentatie van de nieuwe jaargang. Fleau de Baian maakte veel indruk en hengstenkeuringscommissievoorzitter Bert Rutten, die de presentaties begeleidde, was onder de indruk. Toen het publiek begon de applaudiseren zei Rutten: "Ik denk dat 'ie toch aan dit applaus moet gaan wennen als je zo doorgaat Adelinde!"

Foto: Dirk Caremans/KWPN