Jury enthousiast over Henkie, Governor en Fleau de Baian

In een persbericht van de KNHS over de WK-selectie in Kootwijk is de jury zeer enthousiast over de drie jonge toppers van Adelinde: de vijfjarige Henkie (v. Alexandro P) van Jaap van den Berg, Aris van Manen en Joop van Uytert, de zesjarige Governor (v. Totilas) van familie Korbeld en de zevenjarige Fleau de Baian (v. Jazz) van familie Korbeld en Adelinde. 

De KWPN en Oldenburgs goedgekeurde Henkie wordt beschreven als een hengst met zeer goede basisgangen met al veel gedragenheid die uitstekend werd voorgesteld. Over de KWPN, Oldenburgs en Deens goedgekeurde Governor zegt jurylid Mascha Reijs: "Winnaar Governor toonde zeer veel souplesse en afdruk en liet zien dat hij heel makkelijk kan schakelen. Hij werd daarbij zeer actief met een mooie stille aanleuning voorgesteld."

Zeer compleet paard

Over de Oldenburgs en AES-goedgekeurde Fleau de Baian zegt Reijs: “Het was een technisch zeer goed gereden proef. Fleau de Baian is daarbij een zeer compleet paard en toonde super wissels en veel vermogen tot sluiten in galop."

Bron: KNHS