Jerich niet langer hoofdsponsor Adelinde
FOTO: ARND.NL
FOTO: ARND.NL

Herbert Jerich stopt als hoofdsponsor van Adelinde Cornelissen. Met het pensioen van Jerich Parzival heeft de Oostenrijker besloten om zich terug te trekken als belangrijkste geldschieter van Adelinde. “Herbert Jerich heeft enorm veel betekend voor ons en ik ben hem eeuwig dankbaar”, vertelt Adelinde.

“De sponsoring van Herbert Jerich heeft er mede toe bijgedragen dat ik Parzival heb kunnen behouden.” De toenmalige mede-eigenaar van Parzival wilde zijn aandeel van Adelinde’s topper verkopen. Jerich stak daar een stokje voor en bedacht samen met Adelinde een plan om hem te behouden. Parzival ging daarna door het leven als Jerich Parzival.
“Door de jaren heen is een goede vriendschap ontstaan met Herbert Jerich en hij blijft nog wel op de achtergrond betrokken bij mijn stal. Zo staat zijn paard Goodman bijvoorbeeld nog bij mij in training.”

Herbert Jerich: “Het beste dat me is overkomen”
Herbert Jerich kijkt met veel plezier terug op de samenwerking als hoofdsponsor van Adelinde. “Adelinde is eigenlijk het beste dat me is overkomen. Ik heb ongelooflijk veel plezier beleefd aan de sport door haar”, vertelt de Oostenrijkse transporteur, die bij Cornelissen terecht kwam omdat Camil Smeulders en John van de Laar van Sportbizz hem tipten. “Ik zocht een goede amazone voor de dressuurpaarden van mij en mijn vrouw en die twee zeiden me: ‘Je moet Adelinde hebben.’ Ik nam contact met haar op en acht dagen later stond ze hier in Oostenrijk. Daarna hebben we een sponsorcontract gesloten voor vier jaar.”

Parzival
Parzival kwam later in het leven van Jerich. Adelinde was op bezoek in Oostenrijk. Ze had net daarvoor te horen gekregen dat de toekomst met Parzival onzeker was. “Ze was heel verdrietig. Ik vroeg haar waarom dat zo was en ze vertelde over Parzival. We hebben samen een plan bedacht om de combinatie te laten bestaan", zegt Jerich. 
Daarna genoot Jerich van de successen van de twee en plakte nog drie jaar vast aan het vierjarige sponsorcontract: “We hebben samen geweldige tijden beleefd. Een domper voor mij waren de beide Olympische Spelen. In Londen had ik gedacht dat ze zou winnen en het afscheid in Rio had ik me natuurlijk ook heel anders voorgesteld. Maar zo is het leven nu eenmaal.”
Jerich blijft betrokken bij de stal van Cornelissen. “Mijn paard Goodman staat er nog en we zijn goede vrienden geworden. Adelinde is voor mij niet alleen de beste amazone van de wereld, maar ook een geweldig mens.”

Afscheid Parzival
De Olympische Spelen in Rio zouden het decor zijn van de afscheidswedstrijd van Parzival. “Het zou geweldig zijn geweest om Parzival het afscheid te geven dat hij verdiende. Dat mocht helaas niet zo zijn.”
Hoe en of het afscheid van Parzival nu ingevuld wordt, weet Cornelissen nog niet. “Ik rijd Parzival nu lekker thuis en rijd mijn rondjes door het bos. Parzival is een paard dat nooit van ererondes heeft gehouden, dus dat wil ik hem niet aandoen. Maar zo’n paard verdient wel een afscheid, ik ben nog aan het nadenken hoe dat ingevuld moet worden", zegt Adelinde.