Adelinde start met Aqiedo HC

Op de subtopwedstrijd in Emmeloord is Adelinde dit weekend met de 11-jarige Aqiedo (Undigo x Metalll) gestart in de Grand Prix. De amazone reageerde na afloop enthousiast: “Er valt nog wel wat te oefenen, maar ik ben top tevreden. Dit is een goed begin.”

Het was nog een oefenrondje en dus startte het duo hors concours. “Het was vandaag wel even een verschil met het rijden van een hengstenshow. Daar werd Aqiedo -sensibel als hij is- uiteraard best wel gespannen door alle toeters en bellen, nu was hij gelukkig relaxed en kon ik er aan rijden.”

De combinatie kreeg 8-en voor piaffe, passage, pirouette en appuyementen. “De series gingen ook foutloos. Wel hadden we nog 4-en op het protocol voor het halthouden – hij stond niet stil – en voor de overgang galop-draf. Er valt dus nog wel wat te oefenen.”

Jurylid Adriaan Hamoen noemt Aqiedo een paard ‘met heel veel aanleg voor de Grand Prix-oefeningen’. “De piaffe-passage is prachtig. Het beeld is heel, heel harmonieus, met een fijne aanleuning.”140222025 ABFweb

Adelinde een Aqiedo verschijnen binnenkort weer in de wedstrijdring.

Bron: Hoefslag
Foto: arnd.nl

arisvanmanen.nl